Nikel miktarının %70'i paslanmaz çeliğe akmasına rağmen, Endonezya başka bir potansiyel nikel açığa çıkarıyor

May 31, 2023

hakkında en son şirket haberleri Nikel miktarının %70'i paslanmaz çeliğe akmasına rağmen, Endonezya başka bir potansiyel nikel açığa çıkarıyor

30 Mayıs 2023 tarihli kapsamlı medya haberi, Endonezya'nın ekonomik kalkınma stratejisi, nikelden kömüre, altın ve bakıra kadar emtia ihracatına öncülük ediyor.

 

Endonezya cevher ihracatını, özellikle de nikel cevherini yasaklıyor ve hükümet aktif olarak yabancı yatırımları işleme tesislerine ve eritme tesislerine yatırım yapmaya ikna ediyor.Bu önlem, ülkenin emtia rezervlerinin değerini artırır.

 

Nikel miktarının %70'i paslanmaz çelik endüstrisine akmasına rağmen, elektrikli araç (EV) pillerinin üretim ihtiyaçları da artıyor.2030 yılına kadar, özellikle dünyanın dört bir yanındaki ülkeler karbon emisyonlarını azaltmaya ve net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya çalışırken, pil talebinin toplam nikel talebinin üçte birini oluşturması bekleniyor.

 

Bu nedenle Endonezya, büyük ekonomik fırsatlar sağladığını fark etti ve elektrikli araç tedarik zincirlerinin üretim kapasitesini artırmayı taahhüt etti ve elektrikli araç aküsü üretim merkezi haline geldi.

 

01. Endonezya'daki nikel rezervleri

 

Endonezya dünyanın en büyük nikel rezervlerine sahiptir ve 21 milyon ton olduğu tahmin edilmektedir ve bu da küresel rezervlerin yaklaşık %22'sini oluşturmaktadır.Ülke aynı zamanda 2021 yılında 1 milyon ton üretimle dünyanın en büyük metal üreticisidir.

Avustralya, yaklaşık 20 milyon tonla ikinci en büyük nikel rezervine sahiptir ve küresel payın %21'ini oluşturmaktadır.Ancak ülke 2021'de yalnızca 160.000 ton metal üretti.

Brezilya'nın nikel rezervlerinin 16 milyon ton olduğu tahmin ediliyor, ancak 2021'deki üretim yaklaşık 100.000 ton.

 

02. Endonezya'da nikel yasağı

 

Endonezya, 2014 yılında ilk kez nikel cevheri ihracatını yasaklıyor ve üreticilerin Endonezya'ya ihraç etmeden önce orijinal nikeli saflaştırmasını şart koşuyor.

 

2016 bütçe açığı ve nikel üretiminin azalmasının ardından hükümet 2017'de yasağı kısmen gevşetti ve 2022'de uygulamayı planlıyor. O sırada Endonezya dokuz yeni nikel izabe tesisi kurdu.

 

Sonunda, hükümet yasağı Ocak 2020'ye kadar uzatacak.

 

Bunun başlıca nedeni, Çin'den gelen yabancı yatırımcıların Endonezya nikel tedarik zincirine, özellikle de izabe tesisinin inşasına yatırım yapmaya başlamasıdır - Endonezya Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı'nın hedefi, 2023'ün sonuna kadar 30 izabe tesisine sahip olmaktı. hedef - 2016'da Endonezya'da sadece iki izabe fabrikası vardı ve mevcut sayı 15'ti.

 

Endonezya'nın nikel ihracatının 2015'teki 1 milyar ABD dolarından önemli bir artışla 2022'de 30 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. 2025 yılına kadar Çin'in küresel nikel üretim artışının yarısını oluşturması bekleniyor.

 

Bununla birlikte, nikel cevheri yasağı, AB'yi 2019'da Endonezya yasağının AB'nin paslanmaz çelik endüstrisine haksız yere zarar verdiğine inanan Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) başvurmaya sevk etti.Kasım 2022'de Dünya Ticaret Örgütü, Jakarta'daki yasağın küresel ticaret kurallarına uymaması nedeniyle Avrupa Birliği'ne elverişli bir karar verdi.Endonezya karara itiraz etti.

 

DTÖ'nün kararı, Endonezya için mineral hammaddelerinin Çin'de işlenmesini sağlamak için doğrudan bir meydan okuma oluşturuyor.Hükümet, temyize gitmeme konusundaki bir sonraki stratejisini açıklamadı, ancak nikel malzemelerinin ihracatına ağır bir vergi koyma olasılığını da dışlamıyor.

 

Endonezya hükümeti, 2023 yılına kadar ham cevher ihracat yasaklarını genişletmeye kararlı, alüminyum cevheri cevheri Haziran 2023'te yasaklanacak.

 

03. Elektrikli araç aküsü tedarik zinciri

 

Endonezya'nın nikel rezervleri, ülkeyi küresel elektrikli araç endüstrisinin vazgeçilmez bir üyesi yapıyor.Ülkenin hedefi, küresel bir elektrikli araç merkezi haline gelmek.Endonezya Denizcilik ve Yatırım Bakanı Luhut Binsar Pandjaitan, aralarında Tesla ve China BYD'nin (BYD) de bulunduğu küresel elektrikli araç üreticilerinin Endonezya'daki yatırım işlemlerini sonlandırdıklarının söylendiğini söyledi.Endonezya'nın hedefi, 2027 yılına kadar dünyanın üç büyük elektrikli araç aküsü üreten ülkesinden biri olmak.

 

Ayrıca, nikel bazlı pil endüstrisini desteklemek için ülke, lityum rafinerisi ve anot malzemesi üretim tesisleri geliştirmeye devam ediyor.Tarihsel olarak, Endonezya'nın nikel kokan fabrikası 2. sınıf nikel (nikel/ham demir) üretirken, pil katod üretimi en az %99.8 nikel seviyesi nikelin en az %99.8'ini gerektiriyor.

 

278 milyonluk nüfusa sahip Endonezya, motosikletten arabaya kadar elektrikli araçların satışı için de fırsatlar sunuyor.Yatırımcıların karşılaştığı büyük zorluklar ve fırsatlar arasında tüketici toleransı ve halka açık şarj altyapısının olmaması yer alıyor.Hükümetin 2025 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç kullanıcısı olmak gibi iddialı bir hedefi var.


Endonezya nikel endüstrisinin başlıca yabancı yatırım vurguları

 

Nikel ihracat yasağının uygulanmasından sonraki üç yıl içinde Endonezya, Hyundai ve LG gibi çok uluslu şirketlerle 15 milyar doları aşan bir pil üretim anlaşması imzaladı.Söylentilere göre Tesla, Endonezya'da da büyümeyi planlıyor.


2020

Almanya BSAF, Fransız Eramet Mining Corporation ile yüksek basınçlı asit daldırma (HPAL) fabrikası da dahil olmak üzere bir nikel ve kobalt ıslak metalurji rafinerisi geliştirmek için bir anlaşma imzaladı.2,6 milyar dolarlık bu iş birliğinin 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca 2020 yılında Endonezya Yatırım Departmanı ve LG, LG enerji çözümleri için tüm elektrikli araç tedarik zincirine yatırım yapmak üzere 9,8 milyar dolarlık bir mutabakat zaptı imzaladı.


2021

LG Energy ve Hyundai Automobile Group, 1.1 milyar dolarlık yatırımla Endonezya'nın ilk pil fabrikasını geliştiriyor.Tesisin 10 GWH (GWH) kapasiteye sahip olması bekleniyor.


2022

 

Endonezya Yatırım Departmanı, Foxconn, Gogoro Inc, IBC ve IndiKa Energy ile pil üretimi, elektrikli araçlar ve ilgili sektörler hakkında bir mutabakat zaptı imzaladı.

 

Zhejiang Huayou Cobalt, Qingshan Holdings Group ve China Molibden Corporation, Endonezya'nın Güney Solaweis kentindeki en büyük nikel işleme merkezinden ilk parti nikel karışık hidroksit çökeltme işlemini tamamladı.

 

Endonezya'nın Devlete ait Madencilik Şirketi Aneka Tambang, Çin'in en büyük pil üreticisi Catl Group ile elektrikli araç üretimi, pil geri dönüşümü ve nikel madenciliği madenciliğinde işbirliği yapmak için bir çerçeve anlaşma imzaladı.

 

LG Energy, Orta Java'da 3,5 milyar ABD doları değerinde bir izabe tesisi başlattı.Eritme tesisi yılda 150.000 ton nikel sülfat üretebilecek.

 

Tamsui River Valley Indonesian Corporation ve Zhejiang Huayou Cobalt Corporation ve Ford Motor Corporation, Surawishi Eyaletinin güneydoğusunda bir hidroksit çökeltme (MHP) fabrikası inşa etmek için bir anlaşma imzaladı.Fabrika, 120.000 ton hidroksit üretme kabiliyetine sahip olacak.Tamsui River Valley Indonesian Corporation ve Zhejiang Huayou Cobalt Company de MHP'de 60.000 ton üretim kapasiteli bir fabrika kurma konusunda anlaştılar.